снимка: Булфото, архив Остава една седмица до най-мащабното агросъбитие у нас

...
снимка: Булфото, архив Остава една седмица до най-мащабното агросъбитие у нас
Коментари Харесай

Българските земеделски производители се събират край Варна, казват си тежката дума на целия ЕС

снимка: Булфото, архив 

Остава една седмица до най-мащабното агросъбитие у нас - Шестата Национална среща на земеделските производители в България. До момента своето наличие на форума са декларирали над 500 аграрни производители, които ще имат опцията да следят полемики и презентации по най-актуалните проблеми в българското и европейско земеделие.

Водени от мотото „ Обединени за нашето бъдеще “, уредниците на Шестата Национална среща ще съберат още веднъж на едно място управлението на МЗХГ, ДФЗ и парламентарната Комисия по земеделие, ръководители от европейските институции, сътрудници от неправителствените организации, търговски сътрудници и представители на агробизнеса и университетските среди.

Конференцията ще се състои в Хотел „ Адмирал “, Златни пясъци, в интервала 14-15 февруари 2018 година Официалното начало на проявата ще бъде обещано от министър Румен Порожанов на 14-ти февруари от 14:00 часа.

Както всяка година, уредниците от АЗПБ са подготвили забавна и богата стратегия, която към този момент предлага и две спомагателни нови тематики: „ Визия и политика на МЗХГ за поливното земеделие “ и „ Представяне на план на Закон за предварителна защита и битка с естествени бедствия “.

Специално за форума, който слага специфичен акцент върху полемиката за Общата селскостопанска политика след 2020 година, ще дойдат Чеслав Адам Шекерски, ръководител на Комисията по земеделие към Европейския парламент и Михаил Думитру - заместник-директор на Генерална дирекция АГРИ към Европейска комисия. В дебата ще се включат министър Румен Порожанов, Десислава Танева, ръководител на парламентарната комисия по земеделие, Живко Живков, изпълнителен шеф на ДФЗ и ръководителят на АЗПБ Венцислав Върбанов.

„ Шестата национална среща идва в един значим за България интервал, а точно когато страната ни ръководи Европейския съвет. На нашия конгрес чакаме да бъдат изпратени послания освен към българските аграрни производители, само че и към европейските фермери. Именно по време на българското председателство ще се отвори дебатът за Общата селскостопанска политика след 2020 година “, съобщи Венцислав Върбанов, ръководител на АЗПБ.

„ Очакваме и огромен интерес и деен спор по доста настоящи тематики като тактиката на МЗХГ за поземлените връзки, наредбите за изкуствено основаните условия, новата Наредба за погашение на дотациите и глобите и новата система за кандидатстване ИСУН “, сподели още Върбанов.

Други съществени акценти в първия панел на агроконференцията ще са таваните на заплащане, изравняването на дотациите сред остарели и нови страни членки на Европейски Съюз, разширение обсега на обвързаната поддръжка, новата „ зелена архитектура “ и смяна в определението за деен фермер.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР